9 winkels, 1 slimme klantenkaart


Heb jij de nieuwe Xtra-kaart al in je portemonnee of op je smartphone?

March 22, 2017

Wie standaard de rood-witte Extra!-kaart van Colruyt op zak heeft staat iets nieuw te wachten. Moederbedrijf Colruyt Group lanceert nu één klantenkaart voor al haar winkelformules en webshops. De Xtra-kaart - die gekoppeld is aan een handige app - maakt het de Belgische consument eenvoudiger. Met de nieuwe Xtra-kaart geniet je automatisch van de voordelen die op dat moment in de betrokken winkels lopen. In de toekomst zal het ook mogelijk worden te betalen met deze kaart/app. Op 4 en 5 april hebben postbodes 3,7 miljoen nieuwe Xtra-kaarten verspreid, te gebruiken in ruim 600 winkels en afhaalpunten van Colruyt, OKay, Bio-Planet, Spar, Collect&Go, Dreamland, Dreambaby en Collishop. In het najaar gevolgd door DATS 24.

Samen met Colruyt Group en de betrokken enseignes hebben we gedurende een klein jaar gewerkt aan de komst van deze unieke service. Het project tast de grenzen af van branding en digital design. Het houdt de lancering van een nieuw merk én van een nieuwe gebruikersbeleving in, zowel offline in de vorm van een kaart als online in de vorm van een app. Met Xtra wil Colruyt Group haar klanten beter leren kennen zodat ze gerichter kan communiceren, maar wel op een manier die je als klant in de hand hebt en stuurt.

Xtra bouwt verder op Extra!: de sterkte van de oorspronkelijke merknaam is van onschatbare waarde. Met de nieuwe Xtra-kaart geniet je van nog meer voordelen. De naam dekt dus nog steeds - en zelfs beter - de lading. Visueel komen de kleuren van ieder enseigne samen in één vriendelijke assistent, een knipoog naar de X van Xtra.  

Een flinke dosis marktonderzoek, het gebruik van customer journeys en een reeks concept tests liggen aan de basis van de Xtra-app. Dankzij de slimme integratie van Xtra kunnen klanten cross-enseigne gegevens beheren en aangeven op welke manier ze communicatie willen ontvangen. Een eenvoudige user experience helpt hen hierbij op weg.

De lancering van de Xtra-kaart is in elk geval slechts een begin, de start van een groter verhaal. Welke functionaliteiten Colruyt Group de komende jaren aan de kaart en de app zal toevoegen blijft voorlopig geheim. Een tipje van de sluier kunnen we wel oplichten: een betaalfunctie, digitalisering van kassabonnen en garantiebewijzen, persoonlijke voedingsprofielen,... En Colruyt Group kennende, blijft het hier waarschijnlijk niet bij.